• Over Mieps van Hest

Over Mieps van Hest

Ik ben Mieps van Hest, GZ-psycholoog en psychotherapeut. Bijna mijn hele carrière ben ik in diverse hulpverlenersfuncties werkzaam geweest bij de Riagg Maastricht en inmiddels heb ik meer dan 40 jaar ervaring in het vak van psychotherapeut. Ik werk volgens methodieken uit de cliëntgerichte psychotherapie.

Omdat ik mijn werk altijd heel graag heb gedaan en ik na mijn pensionering nog graag door wilde gaan, ben ik in 2011 een eigen praktijk begonnen. Naast het werken met cliënten ben ik actief als docent bij de RINO ZUID in Eindhoven bij de opleidingen tot GZ-psycholoog en tot psychotherapeut. Ook geef ik supervisie en leertherapie aan GZ-psychologen en psychotherapeuten in opleiding. Ik ben als supervisor en leertherapeut erkend door de Vereniging voor Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP) en supervisor voor EFT-i (individuele emotion focused therapie).

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de cliëntgerichte psychotherapie volg ik regelmatig workshops en cursussen en bezoek ik congressen.
Momenteel verdiep ik mij in het bijzonder in de Emotion Focused Therapy (EFT) en de Emotion Focused Therapy for Complex Trauma (EFTT), specialisaties binnen de cliëntgerichte therapie. Voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen heb ik mij verdiept in de Klärungsoriëntierte Psychotherapie (KOP) van Sachse.